Het pad naar bewustwording

Het pad naar bewustwording

 

“Ken uzelf” was de beroemde raad van de Griekse wijsgeer Socrates.

De laatste decennia is er weer grote belangstelling voor het gedachtengoed dat de mens wijst op de mogelijkheden van innerlijke evolutie en transformatie.

Dus gaan we op zoek naar “bewustzijnsverruiming”.

Al snel stuiten we onvermijdelijk op onze beperkingen die het gevolg zijn van vastgeroeste patronen in ons denken en onze emoties, in onze perceptie en in ons gedrag. We stellen node vast dat we zeer sterk geconditioneerd zijn.

Ik heb dit aan den lijve mogen ondervinden tijdens mijn reizen naar en vooral verblijf in Sri Lanka. Waar we in onze wereld het materiële als levensgoed beschouwen met reflectie naar de industriële revolutie en recenter het elektronica tijdperk. Ook in de Oosterse landen zijn ze op het materiële vlak een inhaal beweging bezig ten opzichte van het Westen.

Frappant is en blijft hun menselijke ingesteldheid. De wijze waarop zij hun spiritualiteit beleven. Moderne waarden en  respect voor de traditionele culturele verscheidenheid gaan er hand in hand.

Diverse esotherische richtingen, bewegingsoefeningen als yoga, Tai-Chi, Chi Kong …, meditaties,  retraites en gebeden (chants) in tempels, alsook in monnikenkloosters, brengen ons terug naar de kern van onszelf.

Wij trachten in een reis naar het Inner-Self onze eigenheid te ontdekken, terug te vinden en vooral te zien welke technieken en kaarten wij kunnen aanwenden op ons pad van de ontwikkeling van ons bewustzijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s