Aromatherapie … een praktische toepassing.

Aromatherapie … een praktische toepassing.

Mijn eerste kennismaking met kruiden en hun genezende kracht dank ik aan mijn grootmoeder. Medische verzorging gebeurde in haar jeugd nog bijna uitsluitend door “kruidendokters”. Ik heb heerlijke en onvergeetbare herinneringen aan mijn kindertijd vooral als ik met mijn grootmoeder mee op pad mocht om kruiden te gaan plukken in velden en bossen in haar dorp.

De kennis van kruiden en toepasselijke oliën is in onze jachtige maatschappij jammer genoeg vervaagt. Gelukkig vertonen steeds meer en meer mensen interesse in deze.

De opzet is op een praktische manier de bestaande oliën terug te integreren in ons dagelijkse leven. Immers vele kleine ongemakken kunnen we op een simpele manier verhelpen, ten minste als we ons de kennis hiervan terug eigen maken.

Aromatherapie is één van de zachtste remedies met een zeer uitgebreid spectrum aan mogelijkheden. Het voordeel van de aromatherapie is datje door het gebruik van zuiver natuurlijke producten een ziektebeeld op twee fronten kan aanpakken: fysisch en psychisch.
Wist je dat het verstuiven va basilicum angsten vermindert of dat nerveuze mensen rustiger worden als er lavendel in de huiskamer wordt verstoven?

Preventieve toepassingen zijn o.m. het versterken van de immuniteit, voorkomen van droge huid en rimpels, sneller afvoeren van toxische stoffen uit ons lichaam …

Werken met etherische oliën is niet ongevaarlijk. Experimenteren zonder enige vorm van kennis kan problemen veroorzaken.

De aansluitende cursus is bedoeld om u te helpen bij veel voorkomende kwaaltjes. Het is geen medisch  handboek. Bij ernstige ongemakken moet u onverwijld de hulp van een arts inroepen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s